CNN’de geçen günlerde yapılan bir habere göre;
Çin Tıp Bilimleri Akademisi Pekin Birliği Tıp Koleji Hastanesi Ulusal Kardiyovasküler Hastalık Araştırma Merkezi’nden araştırmacılar:
Geçmişinde felç, kanser ve kalp krizi gibi hastalıklar geçirmeyen, 100.902 Çinli üzerinde yapılan araştırmada; haftada 3 veya daha fazla çay içen “devamlı çay içen” ile hiç çay içmeyen veya daha az çay içenler olmak üzere iki gruba ayırdı. Bilim insanları, yedi yıl sonra yapılan bir analizde, düzenli olarak çay içenlerin kalp hastalığı ve felç geçirme riskinin% 20 daha düşük olduğunu, bu iki hastalıktan ölenlerin sayısının ise% 22 azaldığını buldu. Araştırmalar, düzensiz çay içenlere kıyasla 50 yaşında normal çay içenlerin 1,26 yıl daha uzun yaşadığını tespit etmişlerdir..
Daha önceden yayınlanan yeşil çay ile ilgili şu yazılarımızda ilginizi çekebilir: Yeşil Çay Zayıflatır mı? | Yeşil çay nasıl demlenir? Faydaları nelerdir?
Araştırmacı Dr. Gu Dongfeng yazılı bir açıklamada şunları söyledi: “Alışılmış çay içmenin erkekler üzerinde daha belirgin bir koruyucu etkiye sahip olduğunu, kadınlar üzerindeki koruyucu etkisinin daha az olduğunu gördük.” şeklinde değerlendirmede bulundu. Dongfeng, bunun nedeninin araştırmaya katılan erkeklerin kadınlara göre iki buçuk katı daha fazla çay içmesi, araştırmaya katılan erkeklerin% 48’inin ve kadınların% 20’sinin düzenli olarak çay içmesi olabileceğini söyledi. Dongfeng, yeşil çayın özellikle flavonoidler açısından zengin olduğunu ve bu biyoaktif bileşiklerin kardiyovasküler hastalıkları önleyebileceğini vurguladı. Dongfeng, farklı yerlerdeki farklı çay içme alışkanlıklarını hatırlatarak, bu keşfin siyah çayın daha popüler olduğu Batı ülkeleri için geçerli olmayabileceğini söyledi.